Sporthorloges: Welke Garmin past bij mij?

Garmin sporthorloge - Garmin Forerunner

Voor wie zichzelf wil motiveren om fit te blijven kan een Garmin sporthorloge niet ontbreken. Maar vele vragen zich toch af, welke Garmin sporthorloge past dan het best bij mij? 

Tegenwoordig hebben sporthorloges namelijk ook steeds meer functies, verschillende apps, wel of geen hartslagmeters en ingebouwde GPS functies.

Een sporthorloge kiezen die bij je past kan soms dus best lastig zijn. Hier lees je hoe je kan bepalen welk sporthorloge het beste bij je past en waarom Garmin Forerunner het beste kwaliteit sporthorloge is.

Lees snel verder voor alle voordelen en tips over Garmin sporthorloges. 

Het ligt er aan wat je doel is, en hoe vaak je denkt het sporthorloge te gaan gebruiken, dat bepaalt wat voor (Garmin) sporthorloge het beste bij jou past. 

Wil je het liefst alleen een stappenteller op je horloge en heb je verder geen functies nodig? Kies dan een simpeler model, anders betaal je makkelijk te veel (voor dingen die je toch niet gebruikt). 

Wil je meer kunnen doen met je sporthorloge en je totale activiteit dag en nacht bij kunnen houden bijvoorbeeld, dan is een uitgebreider horloge de beste keus. 

Wat zijn de voordelen van het Garmin sporthorloge?

Voor Fitinspiratie is de Garmin Forerunner hét ideale sporthorloge. Ik blijf onwijs fit en gezond door dit horloge en deel daarom graag de voordelen met je. Wat mij trouwens ook helpt om fit te blijven en af te vallen zijn deze lekkere eiwit smoothies. Maar terug naar het sporthorloge, ook staat Garmin erg goed aangeschreven. Je leest hieronder wat de voordelen zijn van Garmin en waarom Garmin zo een goed sporthorloge is.

In het kort: het is een super handig en motiverend sporthorloge – lees simpel en intuïtief te gebruiken – ideaal om je trainingen en runs mee te tracken. Garmin is gemakkelijk in het gebruik en de functies zijn goed bruikbaar. 

Zo zijn er dus niet teveel knoppen en werkt alles snel en duidelijk. Maar er zijn nog veel meer voordelen.

Een ander voordeel is namelijk dat Garmin een bekend merk is, met veel ervaring op het gebied van GPS-apparatuur. 

De kwaliteit geeft dus vertrouwen en daarnaast scoren Garmin-sporthorloges goed op GPS-functies. Daarom onderscheidt Garmin zich van andere merken in nauwkeurig meten.

De prijs/kwaliteit verhouding van Garmin is ook erg goed, het is daardoor laagdrempelig om te starten met Garmin. Gezien de kwaliteit ga je zo’n sporthorloge echt nergens anders vinden voor deze prijs. 

De prijs van dit model ligt tot wel 2 tot 3 keer lager in vergelijking met andere sporthorloges, maar presteert wel erg goed.

Wat zijn de verschillende functies van Garmin Forerunner?

Het Garmin Forerunner sporthorloge heeft meerdere smartfuncties, zo kan je ook notificaties ontvangen via je horloge van bijvoorbeeld Email, Whatsapp, Facebook etc.

Garmin kan daarnaast ook je slaapritme meten en kijkt naar je gehele activity, gedurende de dag én nacht. Dit kan je allemaal weer terug vinden in de mobiele App van Garmin (zie een foto hieronder). 

Je kan trouwens ook het water in met je sporthorloge, tot wel 50 meter diep. Je kan dus ook makkelijk douchen met je horloge, na een flinke workout;)

De Garmin Forerunner is dus kwalitatief een hele goede keus en biedt veel functies aan. Dit sporthorloge kost €126,99, en geloof me als ik zeg dat dit een zeer goede prijs is gezien de gemiddelde kosten van een sporthorloge. Zo kost een Apple Watch al snel bijna €500 euro.

Ik heb dit sporthorloge ondertussen ruim 1.5 jaar en er is nog nooit iets mis mee geweest. Wil je ook gemotiveerd worden door je horloge en een Garmin Forerunner aanschaffen? 

Houd je stappen bij, je trainingen en hartslag, je slaapritme en je gemiddelde activiteit per dag. Kijk dan hieronder voor het beste sporthorloge van Garmin: 

Wat voor design heeft de Garmin Forerunner?

Het is eigenlijk zowel een sporthorloge voor dames als voor mannen. 

Omdat ik zelf dagelijks op kantoor loop, is het een groot voordeel dat het Garmin sporthorloge makkelijk dagelijks te dragen is, ook naar kantoor en werkafspraken. 

Een aantal jaren terug sportte ik zelf namelijk het roze sporthorloge van TomTom. Een top horloge met runner GPS voor hardlopen en trainingen. Maar omdat dit sporthorloge toch een stukje groter was en knalroze, deed ik die niet dagelijks om. 

Het Garmin model is zwart – of een andere kleur naar keuze – en staat ook zakelijk. Dit Garmin model is dus wat compacter en moderner. 

Als je toch een sporthorloge zoekt en die vooral en alleen voor je trainingen wilt gebruiken (of je een wat groter model wilt) is TomTom ook zeker een leuke optie. Je kan de bandjes ook verwisselen met verschillende kleuren. 

Waarom werkt een sporthorloge motiverend en werkt dat echt?

De ervaring leert dat sporthorloges dus super motiverend werken, door het feit dat je doelen kan behalen en je terug kan zien wat je (wel of niet) hebt behaald. Lees hier meer over motivatie om te sporten.

Zo kan je een stappen doel instellen voor wat je per dag wilt bereiken. In het algemeen wordt 10.000 stappen per dag aangehouden voor een gemiddelde actieve dag, dit verschilt wel per persoon en is nog van een aantal dingen afhankelijk. 

Lees hier, waarom 10.000 stappen per dag wordt aangehouden. Als je na een dag op de 9.000 stappen zit, ben je toch eerder geneigd om nog een klein rondje te gaan wandelen of iets actiefs te gaan doen. 

Ook beweeg ik regelmatig rond in huis omdat mijn horloge aangeeft dat ik te lang heb stil gezeten. Voorheen had ik deze alerts niet en zat ik langer achter elkaar stil. Dit is dus gewoon onwijs goed voor je gezondheid!

En als je wel hard gesport hebt of veel bewogen hebt, krijg je een melding en trilt het horloge dat je doel is bereikt. Ook super fijn en motiverend om per dag doelen te behalen waarvan je het eerst misschien niet eens doorhad! En makkelijk om zo aan je doelen te werken!

Garmin mobiele app fit
Mobiele App Garmin Forerunner

Welke beoordelingen krijgt Garmin en hoelang gaat de batterij mee?

Natuurlijk zijn er ook (duurdere) sporthorloges met nog méér functionaliteiten, zoals bijvoorbeeld de AppleWatch, maar de vraag is dan of je al die functionaliteiten nodig hebt voor jouw doelen. Een garmin richt zich juist op het sporten en motiveren – en niet te veel afleidingen.

Omdat het het doel voor mij is om het sporthorloge vooral te gebruiken voor mijn hartslag, activiteit en sporttrainingen in combinatie met de Garmin App op mijn telefoon, is Garmin het ideale sporthorloge. 

Daarbij krijgt Garmin ook goede beoordelingen, zoals bijvoorbeeld van de Consumentenbond. Zie hier het onderzoek.

Als je een sporthorloge wilt kopen is het goed om jezelf af te vragen, welk horloge past mij het best? Welk horloge bij je past ligt er dus aan wat je doel is en hoe vaak je het denkt te gaan gebruiken. 

En wáár je het voor wilt gaan gebruiken. De batterij van deze Garmin Forerunner gaat super lang mee. Ik kan de hele week sporten en bewegen met mijn Garmin en dan hoef ik pas op te laden. 

Andere sporthorloges met veel social media functies, zoals Applewatch, zijn vaak na één dag al leeg. Je kan je voorstellen dat het makkelijk en motiverend is dat je je Garmin sporthorloge altijd bij je hebt en kan gebruiken wanneer je hem nodig hebt. En dat hij dan niet op de lader ligt en je doelen ook blijven liggen!

Het is namelijk echt zo dat het verslavend werkt om toch even dagelijks naar je stappen aantal te kijken. En daardoor ga je simpelweg meer bewegen! Ga je zonder sporthorloge de deur uit, voelt het bijna alsof de stappen niet tellen.

Dat is natuurlijk onzin, maar dit geeft aan dat het echt werkt om je resultaten te kunnen terug zien en actief aan je doelen te werken.

Wil je meer Fit Tips ontvangen?Abonneer je op de wekelijkse Fitinspiratie Nieuwsbrief!

Ontvang elke week een nieuwe tip om je op een makkelijke manier lichamelijk en mentaal fit te voelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *