Fit blijven en thuis sporten? Zo doe je dat

Thuis sporten tips

Thuis sporten tips

Door de huidige corona situatie is het voor iedereen lastiger geworden om te sporten zoals we gewend zijn. 

Maar dat betekent zeker niet dat het moeilijk of onmogelijk is, je kan makkelijk thuis sporten met deze tips!

Juist nu hebben we namelijk meer tijd over om beweging en trainingen in onze dag- en week planningen op te nemen. 

En dat je eerst nog he-le-maal naar de sportschool moet gaan is nu ook geen excuus meer, dus je moet eraan geloven: hoe ga je thuis sporten en toch fit blijven? 

Lees snel deze thuis sporten tips en blijf fit vanuit je woonkamer! 

Online videos

Op YouTube en ook op Instagram zijn super veel filmpjes te vinden om thuis te sporten. Van dansen tot een abs-workout, van kort tot lang, je kan hier bijna alle soorten workouts gewoon vinden. Gratis! Je kan ook eens iets gaan proberen wat je altijd al eens hebt willen doen, er is toch niemand die je ziet (of zorg daarvoor). 

Zorg dat je ruimte maakt in je kamer, zet spullen opzij en gebruik een handdoek of iets zachts om op te liggen. Wat ik zelf heel leuk vind is bijvoorbeeld een Cardio Latin Dance Workout van Dance Fitsugar, zie de video hieronder. 

Ik vind dansen erg leuk om te doen en word zo vrolijk van de muziek dat je bijna niet door heb dat je ook nog eens een Full Body Workout doet. Probeer het ook eens of zoek welke Workout video jou blij maakt. Draagt ook gelijk weer bij om goed in je vel te zitten :).

Tanden poetsen

Tanden poetsen doe je voor minimaal 2 minuten, waarom gebruik je die tijd niet om wat stappen in huis te zetten? Je zal zien dat je hartslag omhoog schiet en wanneer je dagelijks meerdere van zulke korte bewegingen maakt is dat hartstikke goed voor je. 

Een makkelijke manier om je stappen en activiteiten bij te houden is een sporthorloge. Ook korte vormen van bewegingen dragen bij om je door de dag fitter te voelen. Door de extra motivatie van het sporthorloge zal je eerder bewegen, ook binnenshuis.

Touwtje springen

Hoe simpel is dat? Touwtje springen is een super effectieve manier om fit te worden: je verbrand er namelijk veel calorieën mee, het is een full body workout voor je spieren, en ook nog eens goed voor je snelheid en motoriek. Meer info over waarom touwtje springen zo goed voor je is vind je hier.

Als je nog geen springtouw heb kan je die makkelijk online bestellen, bijvoorbeeld hier op bol.com.

Ochtend Workout

Je dag beginnen met een training kan een erg krachtige manier zijn om extra energie op te doen, nog voordat je (werk)dag begint. Door de adrenaline en dopamine – gelukshormonen – die vrijkomen tijdens het sporten ga je je namelijk blijer en gelukkiger voelen. 

Je kan gelijk douchen na je training en voordat je het weet heb je de training alweer achter de rug en hoef je er de rest van de dag niet meer over na te denken. Meer motivatie nodig? Klik hier voor 7 power motivatie tips.

Je zal je hierna zeker goed voelen over je eigen doelen en nog veel meer doelen behalen die dag! 

 

Trappen lopen

Neem in huis ook 10 keer de trap op en neer voordat, of nadat, je gaat wandelen of gaat trainen. Je zal flink aan je conditie én spierkracht werken. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat elke dag bewegen een zeer positieve invloed heeft op je immuunsysteem.

Heb je toevallig een trappenhuis in je woning(omgeving)? Daag jezelf uit en loop een aantal keer in het trappenhuis op en neer en je hebt direct een effectieve workout te pakken.

 

Planning

Plan de momenten voor jezelf in wanneer je wilt gaan sporten. Wanneer je het in je agenda zet, zal het makkelijker zijn om je eraan te houden en je kan je mentaal voorbereiden.

Zo helpt het mij om een lekkere koffie te nemen voordat ik ga sporten, eet ik die dag/voor de training niet te zwaar en presteer ik beter door mijn muzieklijst met nieuwe nummers klaar te zetten.

Gezonde weekmenu’s die worden aangepast op jouw behoeftes kunnen je ook helpen in een goede planning & balans van sporten en voeding.

 

 


 

Wat ook bij mijn planning voor het sporten niet mag ontbreken: Muziek! Door mijn eigen muzieklijst altijd up-to-date te hebben met mijn favoriete nummers, heb ik mijn persoonlijke trainings-booster die mij blijft motiveren!

Ik gebruik trouwens Spotify Premium al jaren voor mijn persoonlijke afspeellijsten. Werkt super om tijdens het trainen je favoriete muziek te luisteren, ook zonder internet :).

Bepaal ook wat je doelen zijn. Bijvoorbeeld 2 keer per week een training online volgen / yoga les / fietstocht / wandeling maken etc. Dan kan je ook nog van dag wisselen, zolang je je weekdoel maar blijft halen kan je tevreden over jezelf zijn.

Wandelen

Naast fysiek sporten ín je huis, is wandelen buitenshuis ook erg van belang om fit te blijven. Wandelen is juist nu extra belangrijk omdat we minder bewegen in tijden van corona (vooral voor de thuiswerkers).

Zorg dus dat je de gewone beweging die je nu mist minimaal compenseert. Dit zijn de korte wandelingen van en naar de auto, naar het openbaar vervoer of de stappen die je normaal gesproken maakt op kantoor.

Wandelen thuis sporten

Neem je voor om dagelijks even een frisse neus te gaan halen om aan een half uur beweging te komen. Je zal je beter voelen en daarnaast helpt dit je om fit te worden, omdat je dan al flink werkt aan wat extra verbranding.

Het beste is om hier een wandeling van minimaal een half uur te maken. Dan beweeg je namelijk matig intensief, en dit is dan weer – bewezen – heel goed voor je immuunsysteem. Langer wandelen is natuurlijk altijd goed.

Wil je meer Fit Tips ontvangen?Abonneer je op de wekelijkse Fitinspiratie Nieuwsbrief!

Ontvang elke week een nieuwe tip om je op een makkelijke manier lichamelijk en mentaal fit te voelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *