Mentaal fit blijven – 6 must read lees tips!

Lees tips mentaal fit

Deze 6 must-read lees tips wil je niet missen en laten je gelijk aan een goed boek beginnen. 

Mentaal fit zijn is namelijk minstens zo belangrijk als fysiek fit zijn en laat lezen nou nét een manier zijn om je mentale gezondheid te vergroten.

Lezen is namelijk goed voor je brein, je mentale- en persoonlijke ontwikkeling en vermindert stress. 

Daarnaast staan mensen die mentaal fit zijn positiever in het leven, kunnen ze beter met problemen omgaan en functioneren ze beter.

Genoeg reden dus om zo nu en dan een goed boek erbij te pakken! 

Om je op weg te helpen heb ik een aantal lees tips en tops van (leerzame) boeken voor je. Deze zowel informatieve als fictieve en spannende boeken lezen heerlijk weg.

Mentale fitheid

Zoals eerder gezegd heeft goed in je vel zitten en fit zijn dus niet alleen met sport te maken. Of alleen met sport en voeding. Naast het fysieke gedeelte van je lichaam is het ook belangrijk om je mentaal fit te voelen, om uiteindelijk daadwerkelijk lekker in je vel te zitten. 

Er zijn meerdere manieren om je mentale fitheid te vergroten. Een grote rol hierbij speelt het blijven trainen en ontwikkelen van je brein. Daarnaast zorgt werken aan je eigen bewustzijn en bewust leven er ook voor dat je je mentaal fitter voelt. 

(Informatieve) boeken lezen zorgt er juist voor dat je aan je persoonlijke ontwikkeling werkt en tegelijkertijd je brein jong houdt. Een goede manier dus om je mentaal fit te gaan voelen. Lees hier nog meer over de gezondheidsvoordelen van lezen. 

6 must-read lees tips

1. Brene Brown – De moed van imperfectie. Laat gaan wie je denkt te moeten zijn

Brene heeft onwijs veel onderzoek gedaan en veel te vertellen over hoe liefde, verbinding, moed en compassie in verbinding staan met een ‘bezield’ leven. 

Ze gebruikt leuke en praktische voorbeelden uit haar eigen leven en het is daardoor heel herkenbaar. Het boek is heel leerzaam en heeft een diepe indruk op mij gemaakt.

Ik heb dit boek meerdere keren gelezen en er veel voor mezelf uit gehaald. Als je geïnteresseerd bent in psychologie en hoe mensen tot een bezield, of ook wel gelukkig leven komen en wat haar wetenschap hier over zegt moet je dit boek zeker lezen!

2. Suzette Hermsen – Lekker laten lullen: En dan ben je dertig

Een heerlijk boek over hoe het nou écht is om dertig te zijn in deze tijd. Twee vrouwelijke 30-ers bespreken topics van volwassen zijn (of niet), en de druk die je daarbij kan voelen. Zo is de ene dertiger wel klaar voor trouwen en kinderen, maar wilt een ander daar nog niks van weten en blijft liever jong. 

Het boek wisselt zich af tussen twee verhalen. De een is een wat meer nuchter verhaal, terwijl het andere verhaal gaat over Lianne die haar ervaring en zware tijd van een burn-out deelt. 

3. Mark Manson – The Subtle Art of Not Giving a F*ck

Niet zozeer een zelfhulp boek door de nuchtere manier waarop Mark schrijft, maar dit boek geeft je wel tips en een manier van denken mee. Die gaan over je vooral niet te druk te maken in het leven.

Een boek dat leuk geschreven is en grappige en relevante topics bevat die je laten nadenken. 

4. Esther verhoef – Rendez Vous

Esther Verhoef is een van de beste schrijfsters die ik ken en haar boeken kan je niet makkelijk wegleggen. Ze schrijft namelijk heel spannend zodat je gewoon door moét blijven lezen.

Rendez Vous is een boek over Simone die met haar man en twee kinderen naar een bouwval in Frankrijk verhuisd. Daar begint een hartstochtelijke affaire.. Echt een heerlijk boek!

5. Esther Verhoef – Tegenlicht

Een wat heftiger boek, maar wel een boek met een onwijs meeslepend en prachtig verhaal. Een verhaal waar je helemaal in gaat zitten. Een aangrijpend boek die je achteraf nog even moet laten bezinken.  

Het boek gaat over Vera die het als kind niet makkelijk heeft gehad en als volwassene hier eigenlijk nog een trauma van aan het verwerken is. Esther Verhoef neemt je mee in Vera’s strijd om zich staande te houden, opnieuw leert te vertrouwen, en hoe zij probeert met haar jeugdtrauma om te gaan.

6. Het Rosie Project & Het Rosie Effect (deel 1 en 2) – Greame Simsion

De boeken gaan over een autistische man Don, die de schrijver onwijs leuk weet weer te geven. Hij laat je helemaal inleven in het leven van Don en zijn denkwijze. Het is echt een uniek boek doordat je je inleeft in de hoofdpersoon met autisme. 

Deze boeken zijn daarnaast erg nuchter en erg leuk geschreven en hebben een interessante verhaal lijn. Ook hier kon ik niet meer stoppen met lezen! Je wordt echt vrolijk van dit boek. 

De autistische Don gaat door middel van een vragenlijst opzoek naar een partner. Door zijn sociale onhandigheid is hij nooit verder gekomen dan een eerste date en maak je mee hoe het voor hem is om met vrouwen om te gaan. Hoe dat afloopt..

Het Rosie Effect is het vervolg op deel 1 en vind je hier.

 

Wil je meer Fit Tips ontvangen?Abonneer je op de wekelijkse Fitinspiratie Nieuwsbrief!

Ontvang elke week een nieuwe tip om je op een makkelijke manier lichamelijk en mentaal fit te voelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *