gezonde cheesecake: Zo maak je dit heerlijke recept!

Gezonde cheesecake maken - een heerlijke recept

gezonde cheesecake

Deze gezonde light cheesecake heeft een heerlijke smaak, en dat terwijl de cheesecake alleen maar gezonde ingrediënten bevat, win-win dus! Het recept is ook nog eens gemakkelijk klaar te maken.

De gezonde cheesecake bevat weinig suiker en heeft een hoog eiwitgehalte. De cake is daarom heerlijk te nemen als ontbijt, als toetje, of gewoon als verantwoord tussendoortje.

Lees hier het recept en de bereidingswijze van deze lekkere en gezonde cheesecake. Makkelijk & snel, in slechts 4 stappen kan je dit recept ook zelf klaarmaken. Probeer het eens!

Wat heb je nodig om de gezonde cheesecake te maken?

Wil je meer Fit Tips ontvangen?Abonneer je op de wekelijkse Fitinspiratie Nieuwsbrief!

Ontvang elke week een nieuwe tip om je op een makkelijke manier lichamelijk en mentaal fit te voelen.

Meer inspiratie?

Kan je op sommige dagen ook meer inspiratie gebruiken om gezond maar toch lekker te eten? Je hoeft geen honger te lijden of alleen maar sla te eten om gezond en fit in je lichaam te zitten. 

Bij simpele maar lekkere recepten heb je veel minder kans op het jo-jo effect en zal je een gezonde levensstijl beter volhouden! Een inspiratiebron voor gezonde en lekkere recepten zijn de recepten van Fitchef. Makkelijke en lekkere recepten, afgesteld op jouw persoonlijke doelen. 

Waar de meeste diëten niet lukken kan je met de weekrecepten van Fitchef optimaal genieten en toch je doelen behalen! Neem hier een kijkje hoe het werkt of Probeer de Fitchef recepten!

Gezonde cheesecake
Maak de gezonde Cheesecake met blauwe bessen, aardbeien of met fruit naar keuze!

Zo maak je het recept in 4 stappen!

Verwarm de oven alvast voor op 180°C graden.

Stap 1
Doe alle ingrediënten samen in een grote kom en mix dit tot een glad mengselBedek vervolgens de bodem van een ronde taartvorm/springvorm met bakpapier en giet het mengsel in de taartvorm. 

Tip: vet de zijkanten van de taartvorm in met een beetje olijfolie als je dit niet met bakpapier hebt bedekt. De zijkant van de cheesecake komt anders wat moeilijker los van de taartvorm.

Stap 2

Verspreid dit mengsel gelijkmatig over de taartvorm en voeg dan de bevroren blauwe bessen, aardbeien of andere fruit toppings naar keuze toe op de taart. Zet de cheesecake vervolgens in de oven en bak de gezonde cheesecake voor 40 minuten op 180℃ graden.

Stap 3

Haal de cheesecake uit de oven en wacht dan tot de cake helemaal is afgekoeld. Dit duurt ongeveer 40 minuten tot een uur.

Stap 4

Als de cheesecake helemaal is afgekoeld zet je de cake voor nog minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Daarna kan de cheesecake uit de springvorm worden gehaald en in stukjes worden gesneden. De cheesecake is klaar om te eten, eetsmakelijk!

Variëren met gezonde cheesecake?

* Voor de Whey Protein en flavour-drops heb ik de vanille smaken gebruikt van Body & Fit, maar je kan hiervoor ook andere (eiwit) smaken gebruiken! Je kan zo met verschillende smaken experimenteren en je eigen twist geven aan de cheesecake.

Ook kan je zelf kiezen welke (fruit)toppings je op de cheesecake doet!

Wil je meer gezonde en simpele recepten bekijken, zoals de recepten van gezonde cake met kwark? Klik dan in het menu op Blogs of klink rechts in het menu op om de recepten te bekijken.

Wil je meer Fit Tips ontvangen?Abonneer je op de wekelijkse Fitinspiratie Nieuwsbrief!

Ontvang elke week een nieuwe tip om je op een makkelijke manier lichamelijk en mentaal fit te voelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *