Banaan-ei pannenkoeken maken

Simpel en gezond: banaan-ei pannenkoeken

Gezonde pannenkoeken banaan-ei

Dit heb je nodig

  • 2 eieren
  • 1 rijpe banaan
  • 2 fruit toppings naar keuze
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel olie (kokos/olijf-olie of boter)

Je hebt echt maar 2 belangrijke ingrediënten nodig voor deze heerlijke gezonde banaan-ei pannenkoeken, je raadt het al; banaan en ei. Zo simpel en zó lekker, lees hieronder hoe je deze pannenkoekjes maakt!

Het leuke aan deze pancakes is trouwens dat ze héérlijk smaken, terwijl ze geen suikers en weinig koolhydraten bevatten. Ze zijn heel simpel te maken en het proeft eigenlijk net als een toetje wanneer je het afmaakt met yoghurt, fruit of andere toppings.

Ik noem dit recept ook vaak mijn (pre) workout pannenkoeken, omdat ik ze vaak maak voor – of na – een training. De combinatie van een goede workout en de gezonde banaan-ei pannenkoeken geven veel energie.

Tijd om klaar te maken: 15 minuten
porties: 1 persoon

Vegatarisch
Weinig koolhydraten | suiker vrij
Ontbijt/snack

ei pannenkoek
banaan pannenkoek
kaneel pannenkoek

Zo maak je het

  1. Prak de banaan eerst goed plat (op een bordje) met een vork totdat de banaan smeuïg is en straks makkelijk te mixen is.

  2. Pak een schaal om alle ingrediënten in te mixen. Stop hier de geprakte banaan in, samen met de 2 eieren en een snufje kaneel. Meng dit goed door elkaar met een garde of mixer.

  3. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en zet de pan op medium tot hoog vuur. Maak van het beslag kleine pannenkoeken, zodat je er 2 tot 3 tegelijk kan maken in de pan. Kleine pannenkoeken blijven namelijk heel (anders breken de pannenkoekjes) en hebben een goede ‘bite’.

    Bak de banaan-ei pannenkoeken voor een paar minuten, je kan af en toe even kijken of ze al een bruin kleurtje hebben. Draai ze dan om en bak ze nog een paar minuten.

  4. Leg de pannenkoekjes op een bord op elkaar en bak nog een ronde. Uiteindelijk kan je hier bovenop een paar lepels Griekse yoghurt aan toevoegen en de fruit en toppings toevoegen.

  5. Andere gezonde toppings en ideeën voor variatie zijn: pompoen- of zonnebloempitten, zaden, rozijnen, pindakaas(!), kokos en nog meer kaneel on top. Eigenlijk kan je heel veel toppings bedenken en het zo gek maken als je zelf wilt!:)

P.S. De banaan-ei pannenkoeken zijn nog dikker en vullender te maken door een klein beetje (haver)melk toe te voegen aan het beslag + havermout door het beslag te doen. Je kan hier een beetje mee spelen hoe dik je het beslag wilt hebben. 

banaan ei pannenkoek

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK

Wraps lunch op werk

Werk tips voor gezonde voeding

Makkelijke tips voor op werk: ontbijtjes, tusssendoortjes en meer!

Lees meer
Dingen om te doen

20 leuke en effectieve dingen om te doen

Dingen om te doen - 20 leuke dingen en effectieve tips

Lees meer
Gezonde cheesecake

Gezonde light cheesecake

Recept: Gezonde cheesecake maken!

Lees meer
Wil je meer Fit Tips ontvangen?Abonneer je op de wekelijkse Fitinspiratie Nieuwsbrief!

Ontvang elke week een nieuwe tip om je op een makkelijke manier lichamelijk en mentaal fit te voelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *