Garmin Sporthorloge – Garmin Forerunner

Wat is het beste sporthorloge om te kiezen?

Sporthorloge Garmin Fit

Voor wie zichzelf wil motiveren om fit te blijven kan een sporthorloge eigenlijk niet ontbreken. Een sporthorloge ziet er vaak vet uit, heeft een stappenteller, een ingebouwde GPS en vaak ook een hartslag meter waarmee alles kan worden bijgehouden.

Tegenwoordig hebben de horloges ook steeds meer functies en zijn er verschillende Apps voor je sporthorloge, zodat je alles altijd (live) bij kan houden. Een sporthorloge kiezen kan soms dus best lastig zijn door alle verschillende merken die er te koop zijn. Als je een sporthorloge gaat kopen is het goed om jezelf af te vragen, welk horloge past mij het best?

Het ligt er aan wat je doel is, en hoe vaak je denkt het horloge te gaan gebruiken, dat bepaald wat voor soort sporthorloge het beste bij jou past. Wil je het liefst alleen een stappenteller op je horloge en heb je verder geen functies nodig? Kies dan een simpeler model, anders betaal je makkelijk te veel (voor dingen die je toch niet gebruikt). Wil je meer kunnen doen met je horloge en je totale activiteit dag en nacht bij kunnen houden bijvoorbeeld, dan is een uitgebreider horloge de beste keus. 

Voor Fitinspiratie is de Garmin Forerunner hét ideale sporthorloge. Je leest hieronder wat de voordele zijn van Garmin en waarom ik Garmin het beste horloge vind. In het kort: het is een super handig (lees simpel en intuïtief te gebruiken) en motiverend horloge, ideaal om je trainingen en runs mee te tracken. Hij is super makkelijk in het gebruik en de functies zijn goed bruikbaar. Zo zijn er dus niet téveel knoppen en werkt alles snel en duidelijk. Maar er zijn nog veel meer voordelen.

Een ander voordeel is namelijk dat Garmin een bekend merk is, met veel ervaring op het gebied van GPS-apparatuur. De kwaliteit geeft dus vertrouwen en daarnaast scoren Garmin-sporthorloges goed op GPS-functie en onderscheidt zich van andere merken in nauwkeurig meten.

Daarnaast is het een horloge die makkelijk iedere dag gedragen kan worden, juist door het mooie en neutrale design. Het is eigenlijk zowel een sporthorloge voor dames als voor mannen. Omdat ik zelf dagelijks op kantoor loop, is het een groot voordeel dat het Garmin horloge makkelijk dagelijks te dragen is, ook naar kantoor en werkafspraken. 

Voorheen sportte ik zelf namelijk het roze sporthorloge van TomTom. Een top horloge met runner GPS voor hardlopen en trainingen. Maar omdat deze wat groter was en knalroze, deed ik die niet dagelijks om. Het Garmin model is zwart en staat ook zakelijk. Als je het horloge vooral voor je trainingen wilt gebruiken (of roze gewoon je kleur is) is Tom Tom ook zeker een leuke optie. Zie hier de TomTom sportwatch. Je kan de bandjes ook verwisselen met verschillende kleuren. 

Welke Garmin past bij mij

Garmin Forerunner VS TomTom runner

Sporthorloge TomTom fit

Het Garmin horloge heeft meerdere smartfuncties, zo kan je ook notificaties ontvangen via je horloge (Email, Whatsapp, Facebook etc.). Het TomTom horloge van hierboven heeft dat niet. Zelf heb ik dit meestal uit staan op de Garmin, maar als je dat handig vindt ben je snel up-to-date. 

Garmin kan daarnaast ook je slaapritme meten en kijkt naar je gehele activity, gedurende de dag én nacht. Dit kan je allemaal weer terug vinden in de mobiele App van Garmin. Je kan trouwens ook het water in met je sporthorloge, tot wel 50 meter diep. Je kan dus ook makkelijk douchen met je horloge, na een flinke workout;)

De prijs kwaliteit verhouding van Garmin is ook erg goed, hier vertel ik je zo nog meer over.
De Garmin Forerunner is dus kwalitatief een hele goede keus en biedt veel functies aan. DIt sporthorloge is €99,99. En dat vind ik het helemaal waard:) Ik heb hem ondertussen ruim 1.5 jaar en er is nog nooit iets mis mee geweest. Wil je ook gemotiveerd worden door je horloge en een Garmin Forerunner aanschaffen? Houd je stappen bij, je trainingen en hartslag, je slaapritme en je gemiddelde activiteit per dag. Kijk dan hieronder voor het beste sporthorloge van Garmin: 

Er zijn horloges met nog méér functionaliteiten, zoals bijvoorbeeld de AppleWatch, maar die zijn dan ook een stuk duurder (3 of 4 keer zo duur). Omdat het het doel voor mij is om het horloge vooral te gebruiken voor mijn hartslag, activiteit en sporttrainingen, in combinatie met de Garmin App, is Garmin het ideale sporthorloge. Daarbij krijgt Garmin ook goede beoordelingen, zoals bijvoorbeeld van de Consumentenbond, zie hier het onderzoek.

Als je een sporthorloge wilt kopen is het goed om jezelf af te vragen, welk horloge past mij het best? Welk horloge bij je past ligt er dus aan wat je doel is en hoe vaak je het denkt te gaan gebruiken. En wáár je het voor wilt gaan gebruiken. De batterij van Garmin gaat echt super lang mee, terwijl andere horloges na één dag leeg kunnen zijn. Maar ik gebruik dan ook geen andere dingen zoals berichten, social media etc via mijn Garmin. Als je die voor het sporten gebruikt gaat hij heel lang mee. 

Voel je fit met een sporthorloge

Onze ervaring is dat een sporthorloge dus super motiverend werkt, door het feit dat je doelen kan behalen en je terug kan zien wat je (wel of niet) hebt behaald. Zo kan je een stappen doel instellen voor wat je per dag wilt bereiken. In het algemeen wordt 10.000 stappen per dag aangehouden voor een gemiddelde actieve dag is, dit verschilt wel per persoon en is nog van een aantal dingen afhankelijk. Lees hier, waarom 10.000 stappen meer over het aantal stappen.

Als je na een dag op de 9.000 stappen zit, ben je toch eerder geneigd om nog een klein rondje te gaan wandelen of iets actiefs te gaan doen. En als je wel hard gesport hebt, of veel bewogen hebt krijg je een melding en trilt het horloge (als je dat wilt) dat je doel is bereikt. Ook wel zo fijn om per dag doelen te behalen waarvan je het eerst misschien niet eens doorhad!