Fitchef weekmenu’s review

Fitchef weekmenu's op maat review

Werken de menu’s van FitChef echt? En is het het waard om hiermee aan de slag te gaan? Lees hier de FitChef weekmenu’s review en maak je leven makkelijker!

FitChef stelt elke week nieuwe menu’s voor je samen met simpele recepten, aangepast op jouw éigen caloriebehoeftes. Zo kan je je doelen bereiken en toch lekker eten.

Je kent het wel: je eet graag gezond en wilt juist wat gezonder gaan leven, maar door tijd gebrek – of inspiratie gebrek – is het lastig om elke dag een gevarieerd en gezond menu te bedenken én op tafel te zetten. 

FitChef lijkt hier de ideale oplossing voor te hebben. Lees hier de ins en outs van de weekmenu’s in de review van FitChef en maak gezond eten makkelijk! 

Wil je meer Fit Tips ontvangen?Abonneer je op de wekelijkse Fitinspiratie Nieuwsbrief!

Ontvang elke week een nieuwe tip om je op een makkelijke manier lichamelijk en mentaal fit te voelen.

Wat zijn Weekmenu's van FitChef?

Bezig zijn met (gezonde) voeding betekent ook kijken naar welke voedingswaarden je nodig hebt. Wil jij voeding met veel of weinig koolhydraten bijvoorbeeld, veel of niet zo veel eiwitten, vetten, glutenvrij of vegatarisch, enzovoort.

Wat je doelen en wensen ook zijn, het kost altijd toch een hoop tijd om de hele week gezond en gevarieerd te blijven eten en erover na te denken wat je gaat maken, zowel ‘s morgens ‘s, middags, als ‘s avonds. En als je dan ook nog eens de voedingswaarden wilt bijhouden, blijkt dat in praktijk best lastig vol te houden. 

Fitchef weekmenu’s op maat heeft hier een oplossing voor en stelt elke week een menu voor jou samen, namelijk persoonlijke menu’s die zijn aangepast op de doelen die je zelf stelt. 

Ik was erg benieuwd wat FitChef allemaal kan aanbieden, vooral omdat ik zelf ook moeite heb om mijn drukke schema te combineren met leuke, makkelijke en gezonde recepten. Hoe handig zou het zijn dus als het werkt? 

Ik kijk eerst hoe de menu’s precies worden opgebouwd, naar wat je ervoor terug en naar wat de ontwikkelingen precies zijn van FitChef.

Hoe berekent FitChef jouw persoonlijke behoeftes?

Er wordt door FitChef dus gekeken naar jouw doel; wil je afvallen, aankomen of juist op je huidige gewicht blijven? Daarnaast wordt er ook gekeken naar je activiteiten en wat voor type activiteiten je doet op een dag.

Jouw mate van activiteit heeft namelijk veel invloed op je verbranding en het aantal calorieën die je nodig hebt per dag. Op basis van je doel en activiteit, maar ook op basis van leeftijd, lengte, gewicht, activiteit en eventuele intoleranties wordt vervolgens jouw ideale samenstelling van weekmenu’s berekend. 

De weekmenu’s bestaan vervolgens uit maaltijden inclusief de berekeningen van de hoeveelheid kcal, eiwitten, vetten en koolhydraten die ze bevatten. Hieronder kan je ook je eigen doelen invullen en je berekening zien die FitChef voor je maakt. In totaal houden ze dus de volgende aspecten in de gaten om een juiste berekening te maken.


Bij mij klopte de uitkomst hiervan vrij aardig, dat weet ik omdat ik elke dag op mijn sporthorloge bijhoud hoeveel calorieën ik verbruik. 

Overigens kan je zeker uitgaan van kennis van zaken bij de weekmenu’s, met name omdat Mark van Oosterwijck de eigenaar is van de site en de menu’s. 

Mark is namelijk voedingscoach en de schrijver van de succesvolle boeken Fitchef (deel 1) en Fitchef Turbo (deel 2). Zijn doel: gezond eten makkelijker maken dan ooit. 

De boeken zijn dus juist gericht op gezond eten ook wanneer we volle agenda’s hebben. De menu’s in de boeken zijn dan ook binnen 15 minuten te bereiden, ideaal dus!

Het aantal calorieën dat iemand nodig heeft verschilt dus van mens tot mens en is van meerder factoren afhankelijk. Toch kan je met de juiste berekening een goede inschatting maken, dat is wat Fitchef doet. 

Van welke methode ze precies gebruik maken kan je hier lezen. Mark is dus iemand met veel ervaring en expertise op het gebied van voeding en dat maakt FitChef geloofwaardig. Zijn boeken zijn 50.000+ keer verkocht en zijn website is één van de best bezochte sites als je kijkt naar de topics gezonde voeding en fitness.

Maar wat krijg je precies van FitChef?

FitChef weekmenu's review inhoud

Als je je aanmeldt bij FitChef, krijg je hier wekelijks persoonlijke, nieuwe recepten voor terug, die aan jouw behoeftes voldoen. Zoals je kan zien staat er altijd netjes omschreven wat de verschillende voedingswaardes zijn van een maaltijd! 

FitChef heeft honderdén recepten in hun database staan en dagelijks worden hier bovendien ook nieuwe recepten aan toegevoegd. Ze zijn veel bezig met nieuwe ontwikkelingen, saai worden de recepten dus zeker niet.

Over de variatie en meetbaarheid hoef je je dus in ieder geval geen zorgen te maken. Je kan zien dat het makkelijke en gevarieerde recepten zijn, wat het ook leuk maakt om het ook echt te gaan maken. 

Hierdoor zal je ook weer eerder eens iets eten wat je normaal niet zou nemen. Klinkt dus heel makkelijk allemaal! 🙂 Je kunt de recepten ook heel goed filteren op allergieën of juist naar specifieke ingrediënten zoeken. 

Je hebt als Premium gebruiker ook de mogelijkheid om je favoriete recepten op te slaan. Daarnaast zijn de menu’s specifiek gemaakt aan de hand van de volgende richtlijnen:

  • Weinig ingredienten (FitChef is echt een voorstander van simpel genieten, de recepten moeten ook vooral niet te ingewikkeld zijn, maar snel te bereiden zijn)
  • Makkelijk mee te nemen
  • Snel te bereiden (doordat het niet te complex is en een boodschappenlijstje klaargezet kan worden)
  • Betaalbaar (lees hieronder meer)
  • Smakelijk

Wat kost het om je aan te melden?

FitChef heeft regelmatig leuke aanbiedingen en blijft zich steeds verder ontwikkelen qua recepten en tools etc. Dit alles krijg je al voor €9.95 per maand. Je krijgt toegang tot een persoonlijk dashboard en krijgt 7 dagen per week dagmenu’s toegestuurd, voor 4 weken per maand. 

Nog een ding waar we hieronder meer over vertellen is de nieuwe Boodschappen-Tool die FitChef gebruikt om boodschappenlijstjes makkelijk en goedkoper te maken (of eigenlijk hoef je zelf al geen lijstje meer te maken)!

De FitChef Weekmenu’s review conclusie: Tijd=geld, en met de menu’s kan je een hoop tijd besparen. Daarnaast vind ik€9.95 een zeer schappelijke prijs voor wat je ervoor terug krijgt. 

En mocht je toch van gedachte veranderen dan is je abonnement gewoon maandelijks opzegbaar. Ben je ook benieuwd geworden naar de weekmenu’s? Geef hieronder aan wat jouw doel is en zie met de hoogste korting de weekmenu’s:

Boodschappenlijstjes toevoegen

FitChef is ook bezig met een tool om automatisch de juiste boodschappen voor jou in een lijst te zetten en dit te importeren naar de AlbertHeijn Online app. 

Je ontvangt al wekelijks een bijpassende boodschappen lijst, je kan die boodschappenlijst ook meenemen en bij andere supermarkten gebruiken. 

Er wordt gekeken door FitChef naar de hoeveelheid ingrediënten en de beste match voor kosten, zodat je niet met restjes blijft zitten die week. Scheelt dit je ook in de portemonnee!

Makkelijke gezonde weekmenu's

Toch zouden wij adviseren om niet helemáál enkel en alleen van het Fitchef voedingsschema uit te gaan, omdat je natuurlijk zelf het beste weet wanneer je behoeftes veranderen. Stel je beweegt een week super weinig, dan zijn de voorgestelde (bijvoorbeeld) 2500 calorieën nogal veel om die week te eten. 

Een sporthorloge is handig om dit bij te houden, je ziet dan precies wat je die dag aan activiteiten hebt gedaan en wat je hartslag was. Je kan trouwens ook makkelijk online je instellingen/doelen veranderen bij FitChef. Onze tip, houd dit wel in de gaten.

Mocht je het te veel werk vinden om het bij te houden dan is FitChef wel alsnog een super handige manier om een goede richtlijn te krijgen van je voeding(waarden). Zelf kijk ik niet naar de hoeveelheden eiwitten en vetten per maaltijd, terwijl FitChef hier wel een perfecte balans in maakt. 7 dagen per week, elke maaltijd per dag. Zeker een goede richtlijn dus! 

Als je kijkt naar alle reviews en beoordelingen die online te vinden zijn, zijn die vooral positief. De reviews over Mark van Oosterwijck en zijn eerdere FitChef boeken met recepten zijn ook zeer succesvol. Voor mij is FitChef daarom een leuke, betrouwbare en makkelijke manier om je fitter te voelen door middel van de weekmenu’s.

Wil je meer Fit Tips ontvangen?Abonneer je op de wekelijkse Fitinspiratie Nieuwsbrief!

Ontvang elke week een nieuwe tip om je op een makkelijke manier lichamelijk en mentaal fit te voelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *