Dingen om te doen – 20 leuke en effectieve tips

Wat te doen?

Zoek jij dingen om te doen tijdens de corona crisis? Of wil je gewoon wat inspiratie om leuke dingen te doen?

Deze 20 tips zijn gewoon leuk om te doen en laten je zelfs fit voelen! Er zijn namelijk een hoop leuke dingen te doen die bijdrage aan je fysieke en mentale gezondheid.

En soms zijn dingen uiteraard gewoon super fijn en leuk om te doen, en dan hoeft het zeker niet altijd nut te hebben. Door het corona virus heb ik extra veel vrije tijd en was ik op zoek naar leuke dingen om te doen. 

Daarom staan hier 20 leuke, effectieve en minder effectieve dingen op een rijtje om te doen!

20 leuke dingen om te doen (als je je verveelt)!

 • Wel eens gehoord van Udemy? Met deze app kan je super veel boeiende cursussen doen voor een prikkie! Je kan hier echt alles leren, van gitaar leren spelen tot life-coach training tot neurolinguïtisch programmeren. Met meer dan 100.000 cursussen kan je hier genoeg nieuwe hobby’s vinden.
Dingen om te doen
 • Je kledingkast uitzoeken en dan vooral je zomerkleding naar voren halen. ☀️
 • Zoek naar dingen in je woning – of in je kledingkast – die je toch niet meer gebruikt. Maak er een challenge van om spullen te verkopen op Marktplaats of Facebook Marketplace (die laatste doet het tegenwoordig ook super goed als je spullen wilt verkopen). Extra geld is altijd welkom toch?

 • $$ En als je dan toch iets verkocht hebt, mag je ook wel even online kijken naar nieuwe (zomer)kleding

 • Een gezonde cheesecake bakken, leuk om te doen en je hebt voor de komende dagen gelijk weer een lekkere en gezonde snack in huis!

 • Een dans workout doen, een nieuwe skill leren of 5-minute Crafts volgen op Youtube. Dit populaire kanaal 5-minute Crafts verzint werkelijk de meest gekke en briljante hacks, waar je altijd wel wat mee kan in je leven. Als je daar niet creatief van wordt!

 • Spelletjes spelen! Favoriet zijn Mens Erger Je Niet met dobbelautomaat, kan je lekker slaan met z’n alle, vinden vooral mannen dan ook weer leuk. En Skipbo, wat een heerlijk spel! Zo vliegt de tijd wel voorbij.
Dingen om te doen
 • Geen partner of woon je alleen? Speel de Kletspot met spannende vragen en daag iemand online uit om te (video) bellen om het spel met je te spelen. Iemand op het oog? Zo leer je elkaar zeker binnen no time beter kennen;)

—————-

 • Boeken lezen. Mentaal fit blijven? Lezen is goed voor je brein, je mentale- en persoonlijke ontwikkeling en vermindert stress. Lees hier tips en tops van (leerzame) en héérlijke boeken die je zo weg leest! Niet zo een fan van boeken lezen? Zie ook de volgende tip:
 • Luister naar een Podcast op Spotify terwijl je beweegt en sla twee vliegen in één klap. Aanraders zijn het Dertigersdilemma’s met Nienke Wijnants (zó interessant), Man man man, de podcast (is gewoon erg komisch) of de Universiteit van Nederland Podcast (wetenschappers beantwoorden interessante vragen).

 • Breng je telefoon weer op orde: organiseer je foto’s en richt je apps opnieuw in. Heb je ook gelijk weer plek om nieuwe ideeën op te doen in de appstore.

Dingen om te doen met je vriend(in)

 • Maak borrelhapjes en neem drankjes + een kleedje mee naar het park om op afstand met een vriend of vriendin te borrelen.
 • Schrijf een kaartje voor een vriend, oma, opa of een ander familielid. Ze zullen het zeker waarderen om een persoonlijke bericht te ontvangen. Geen postzegel in huis? Een dierbare opbellen kan ook een gebaar van liefde zijn. Het is namelijk bewezen dat wij mensen juist gelukkig worden wanneer wij iets voor een ander doen!

 • Onder het mom van iets voor een ander doen: geef je partner eens een lekkere massage. Wist je dat massages ook nog eens heel goed zijn voor je immuunsysteem en gezondheid? Dus gebruik lekker wat bodylotion en kom maar op met die romantiek 😉

 • Doe inspiratie op over (nieuwe) sporten of hobbies, kijk bijvoorbeeld eens op aangevinkt of op startpagina. Misschien wil je meer leren over darten, dammen of bowlen – ook weer goed voor je mentale gezondheid. Het is ook leuk om samen met je vriend of vriendin een cursus te volgen 

 • Super leuk: een compacte Polaroid Mobile Printer waarmee je je foto’s vanaf je telefoon direct print! Ideaal om thuis creatieve collages samen te stellen of als cadeautje te geven. Ook nog eens super origineel!  
 • Kruiswoordpuzzels. Puzzelen is super goed voor je brein! Wist je dat je door wekelijks te puzzelen je geheugen traint en het risico op dementie vermindert? Reden dus om je hersens te laten kraken met een woordpuzzel. Een collectie van leuke woord- en andere puzzels vind je hier.
 • Net zo leuk of misschien nog wel leuker: een grote legpuzzel maken. Ook legpuzzels zijn goed voor je geheugen en werken daarnaast zeer ontspannend. Haal dus weer eens puzzel van zolder of begin aan een van de leuke puzzels van Jan van Haasteren.

 • Touwtje springen! Wist je dat touwtje springen een full body workout is voor je spieren, en ook nog eens goed is voor je snelheid en motoriek? En je verbrand er veel calorieën mee! 
  Als je nog geen springtouw heb kan je die makkelijk online bestellen, bijvoorbeeld hier op bol.com.


 • Maak een persoonlijk Moodboard, waar alles kan en alles mag. DREAM BIG. Hoe ziet jouw droomhuis en droomleven eruit? Door je te focussen op dingen je leuk vindt ga je ook meer van deze dingen terug zien in het dagelijkse leven, dit is echt waar!

  Dit heeft ook wel te maken met de self-fulfilling prophecy. Je filters gaan hier namelijk ook voor open staan als je bewust bezig bent met dingen die jou een positief gevoel geven.

  Hoe doe je dit? Pak een groot vel papier en pak er wat tijdschriften of boekjes bij waar je in kan knippen. Knip dingen uit die jij op je Moodboard wil hebben, dat kunnen hobby’s zijn of ideeën of slechts dromen, alles mag! Je kan ook met letters dingen of quotes opschrijven. Een Moodboard kan er bijvoorbeeld zo uit zien:

   

Foto moodboard
* dit is een voorbeeld van het Toon Hermans huis Roermond
 • Maak van je foto’s een fotokalender of hang je foto’s aan de muur! Sinds het digitale tijdperk printen we massaal minder foto’s, maar hoe leuk is het als je je herinneringen met dierbare verzilverd? 
  Zelf ben ik erg positief over Albelli, waar je makkelijk mooie fotoboeken kan samenstellen. Maar je hebt tegenwoordig erg veel mogelijkheden om fotoboeken of fotokalenders te maken!
Wil je meer Fit Tips ontvangen?Abonneer je op de wekelijkse Fitinspiratie Nieuwsbrief!

Ontvang elke week een nieuwe tip om je op een makkelijke manier lichamelijk en mentaal fit te voelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *